Grup62

Premi Proa

El premi Proa, atorgat per Edicions Proa, va ser creat l'any 2019 amb la intenció de guardonar la literatura catalana.

2019
Guanyador
La teva ombra

Les vides dels dos germans que protagonitzen La teva ombra transcorren en paral·lel, ara com dos rius, ara com dos cotxes en sentit contrari. L’estiu del 2010, en Pere, de vint-i-cinc anys, que viu a Barcelona amb els pares, es distreu amb la música electrònica, el projecte d’una pàgi­na web d’oci i cultura i les trobades sexuals amb la Kate, una violinista anglesa enigmàtica. Però no aconsegueix treure’s del cap la seva exnòvia Laura. Mentrestant, el seu germà gran, en Joan, un lector voraç que fa de mestre de primària, porta una vida secreta que l’afectarà de ple.

La teva ombra és una novel·la ambiciosa sobre la identi­tat personal en els nostres dies, que combina de manera brillant el drama i la ironia.

Història

Des de la seva fundació, Edicions Proa ha tingut un doble compromís amb les nostres lletres: incorporar al català les grans obres literàries de tots els temps i estimular la creació literària en la nostra llengua. És així com la col·lecció A Tot Vent, amb un catàleg de més de set-cents títols, ha aconseguit ser una referència per als lectors durant dècades. Ara, amb el propòsit de continuar impulsant la literatura catalana, es convoca el Premi Proa a la millor novel·la inèdita.


"Fa trenta-cinc anys que Proa és la meva editorial. Una editorial històrica. Per celebrar que s’acosta a la condició de centenària, Edicions Proa fa aparèixer el Premi Proa de novel·la.
Llarga vida al premi.
Llarga vida a Proa."

Jaume Cabré
Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Llegir-ne més

Bases

Descarregar 1,51 M